Home » restaureerimine » „Kuidas hoida raamatuid ja perekonnaarhiivi?“

„Kuidas hoida raamatuid ja perekonnaarhiivi?“

14. oktoobril kell 14 – 17 toimub TÜ raamatukogus Ene Sarapi (OÜ Mandragora) eestvedamisel õpituba „Kuidas hoida raamatuid ja perekonnaarhiivi?“.
Vestlusringi vormis toimuvas õpitoas räägitakse sellest, kuidas ja kus hoida oma väärtuslikku perekonnaarhiivi (dokumente, fotosid, kirjavahetust jms) ja raamatukogu. Kuidas vältida kahjustusi, mida on võimalik vältida ja mida teha, kui kahju on juba tekkinud. Osalejatel on võimalus vaadata lühifilmi raamatu restaureerimisest, näha oma silmaga kahjustatud dokumente ja nende taastamise võimalusi.

Osalejad võiksid eelnevalt mõelda valmis küsimused, millele soovitakse vastust. Mõne armsa, aga kannatada saanud eseme (kirja, tunnistuse, raamatu vms.) võib osaleja kaasa võtta. Koos vaadatakse ja arutatakse, millest on kahjustused tingitud, kuidas seda peaks hoidma, kuidas seda saab parandada (restaureerida). Kohapeal õpitoa jooksul ühtegi objekti ära ei restaureerita.
(www.tartu.ee/tartu uudised)