Home » restaureerimine » Mooste vallamaja süttis rikkis küttesüsteemist

Mooste vallamaja süttis rikkis küttesüsteemist

Eileõhtune (17.01.2011) põleng Põlvamaal Mooste vallavalitsuse hoones sai päästjate hinnangul alguse rikkest küttesüsteemis.

«Lihtsamalt üteldes, savi oli korstna telliste vahelt välja pudenenud ning sellest oli tekkinud pragu, kust välja lennanud sädemed vaheseina süütasid,» ütles Marek Kiik Lõuna-Eesti päästekeskusest Postimees.ee’le.

Kiige sõnul taolist viga maja seest näha ei olnud, kuid sarnaste õnnetuste ärahoidmiseks tasub lasta vahel kütteseadme lõõre seestpoolt üle vaadata. Kaasaegsel korstnapühkijal on selleks tarbeks olemas kaamera.

Juhtumiga tegeleb edasi kindlustus.

Häirekeskus sai eile kell 20.47 teate, et Mooste alevikus põleb kohaliku vallavalitsuse katusealune.

Ühekorruselise puitseintega hoone katusealune hävines tulekahju tagajärjel täielikult. Inimesed põlengus vigastada ei saanud. Siseruumid said tule-, vee- ja suitsukahjustusi, põlengust õnnestus päästa arhiiv.

Tulekahju kustutati lõplikult kella 01.08ks.

17.01.2011
(http://www.tartupostimees.ee/?id=373417)

Järgmisel päeval käisid OÜ Mandragora töötajad Mooste vallamajas abis tule ja vee kahjustustega dokumente, arhiivi materjale, pilte ja pabereid puhastamas. Ürituse eesmärgiks oli anda pabermaterjalidele esmast abi, et neid saaks restaureerimiseni säilitada nii et kahjustused ei süveneks.

Mooste